T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARAMAN / ERMENEK - Ermenek Borsa İstanbul Anadolu Lisesi

COĞRAFYA ÖĞRETMENİMİZ TÜBİTAK BİLİM VE EĞİTİM ÇALIŞTAYINDA

 

Okulumuz Coğrafya Öğretmeni Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Dünyamızın Kara Kutusu Kutuplar Bilimle Aydınlanıyor "TÜBİTAK 4004 Doğa Okulları ve Bilim Okulları Projesine katılmıştır.

8-14 Ekim tarihleri arasında Trabzon'un Düzköy ilçesinde Gençlik Kampında başlayan projeye 7 farklı bölgeden 14 kadın ve 14 erkek öğretmen seçilmiştir. Düzköy Gençlik Kampındaki eğitimlerin ardından İstanbul Gebze'deki TÜBİTAK MAM Kutup Araştırma Enstitüsü'nde devam etmiş, İstanbul Tuzla Kutup Bilim Evi'nde tamamlanmıştır.

Ülkemizin, Arktik ve Antarktika seferlerine katılmış Kutup Araştırma Enstitüsünden birbirinden değerli bilim insanlarından; Kutuplara İnanılmaz Yolculuk, Kutup Araştırmaları İçin Meslekleri Tanıyorum, Kutuplarda Mekansal Verilerin Önemi, Kutuplarda Çalışacak Bir Otomotik Tasarımı, Dijital Öykümü Tasarlıyorum, Kutuplarda Hayvan Çeşitliliği, Doğada Yer Bilimleri, Küresel İklim Değişikliği Su Seviyesi, Kutup Oyunları Tasarlama, Gezegenin Kara Kutusu Antartika, 3D Modelleme İle Kutupta, Bilimsel Kutup Gemilerinin İncelenmesi, Bilimsel Araştırma Gemisi Gezisi, Proje Sergisi, Kutup Bölgeleri Fotoğraf Sergisi, Kutup ve İklim Değişikliği Resim Yarışması gibi faaliyetler ve eğitimler gerçekleştirilmiştir.

İstanbul Gebze TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Kutup Araştırmaları Enstitüsü'nde devam eden süreçte Türkiye'nin Kutup Araştırmalarındaki Çalışmaları hakkında 2017 yılında  ilk defa  Güney Kutbuna araştırma yapmak için giden daha sonra 2019 yılında Kuzey Kutbuna giden Türkiye Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü ve Ulusal Arctic ve Antarktika Sefer Lideri ve Koordinatörü ve TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Sayın Prof. Dr. Burcu Özsoy bilgilendirmeler yaparak soruları cevaplamıştır.

Gebze TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Kutup Araştırmaları Enstitüsü'nde devam eden faaliyetlerin ardından Tuzla Kutup Bilim Evi'ndeki Planetaryum ve Kutuplar Simülasyonuyla sona eren "Dünyamızın Kara Kutusu Kutuplar Bilimle Aydınlanıyor" TÜBİTAK 4004 Projesi yoğun etkinlik ve faaliyetler ile verimli geçmiştir.

 

Proje kapsamında eğitimler alan öğretmenimiz, okul öğrencilerimizi kutuplar konusunda aydınlatmak üzere çeşitli etkinlikler ve faaliyetler planlamaktadır.

20-10-202220-10-202220-10-202220-10-202220-10-202220-10-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.10.2022 - Güncelleme: 20.10.2022 11:21 - Görüntülenme: 220
  Beğen | 4  kişi beğendi